Vyhrát Světový pohár ve vodním slalomu je obrovsky těžké, má jasno Přindiš

Umělý slalomářský kanál v pražské Troji si rozhodně nemůže stěžovat na to, že by byl v mezinárodní termínové listině opomíjen. Od pátku je už podvanácté dějištěm závodu Světového poháru a dvakrát už také hostil účastníky mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš při závodu SP vodních slalomářů v pražské Troji

Vít Přindiš při závodu SP vodních slalomářů v pražské Troji | Zdroj: ČTK

Především loňský šampionát, uspořádaný nedlouho po ničivých povodních, byl pro organizátory tou nejlepší možnou reklamou.

„Hlavně u mezinárodní kanoistické federace nás brali spíše jako „východ“,“ připomíná Jiří Rohan, který má na starost všechny malé i velké akce pořádané v trojském areálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými kajakáři mluvil Aleš Procházka

„Nakonec jsme byli i pochváleni. Tohle nám renomé určitě zvedlo nejen u kanoistické federace, ale také u veřejnosti,“ dodává Rohan.

O hutnou diváckou kulisu by měli mít vodní slalomáři postaráno i o víkendu. Olympijský medailista a úřadující mistr světa Vavřinec Hradilek zůstane ovšem tentokrát na břehu. Zdravotní trable, které mu zkomplikovaly začátek sezóny, totiž ještě neodezněly.

„Chodím obden k profesoru Kolářovi, který se o mě velmi dobře stará. Věřím, že během několika týdnů budu zpátky v lodi. Budu hrozně rád, kdyby to vyšlo na mistrovství světa,“ přeje si Hradilek.

Samotní slalomáři se na seriál závodů započítávaných do Světového poháru dívají s patřičným respektem. A vítěz páteční kvalifikace kajakářů Vít Přindiš není v tomto směru výjimkou.

„Kdo uspěje v celkovém seriálu, tak je opravdu dobrým slalomářem, který dokáže zajet závod kdekoliv. Když se někomu povede jeden závod a uspěje na mistrovství Evropy nebo světa, tak jde o super úspěch, ale vyhrát Světový pohár je obrovsky těžké,“ má jasno Přindiš.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme