Woods je zpátky na trůně. Americký golfista vyhrál turnaj v Orlandu

Americký golfista Tiger Woods se vrátil do čela světového žebříčku, a to po téměř dvou a půl letech. Na světový trůn mu pomohlo dnešní vítězství na turnaji Arnold Palmer Invitational v Orlandu. O post prvního hráče světa připravil nejlépe placený sportovec světa Roryho McIlroye ze Severního Irska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tiger Woods s trofejí pro vítěze turnaje v Orlandu

Tiger Woods s trofejí pro vítěze turnaje v Orlandu | Zdroj: Reuters

Je to trochu paradox - i když byl Woods v žebříčku až na 58. místě, žádný jiný golfista, dokonce ani jiný sportovec, nevydělával víc. Golfový žebříček ukazuje spíše než nejlepšího golfistu toho s nejlepší dlouhodobou formou, proto Woods z prvního místa spadl až rok poté, co přestal hrát.

Roky 2009 až 2011 pro něj nebyly úplně šťastné, zranění a rodinné problémy spojené s nevěrou a rozvodem - to golfistovi, co potřebuje dokonalé klidné ruce, rozhodně nepomůže.

Tiger Woods se ale zachoval jako dokonale fungující firma. Když se nedařilo, stabilizoval rodinnou situaci, usoudil, že je na čase se rozloučit s trenérem i caddiem a změnit švih - zkrátka se očistit od veškerých nefungujících věcí a inovovat.

„Nechci být tak dobrý, jak jsem byl, to opravdu ne. Chci být ještě lepší,“ připomněl Tiger Woods před pár dny, že pro něj je druhé místo málo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiger Woods je po dvou a půl letech znovu světovuo jedničkou mezi golfisty

Dvanáct let byl světovou jedničkou, ale on jí chce být zase a znovu, což se mu teď splnilo. Změna švihu se projevila, Woods neslevil ani ze svých tréninkových nároků na fyzičku a paradoxně mu pomohl i jeho největší soupeř.

Teď už bývalá světová jednička Rory McIlroy se místo něj stala hlavním objektem mediálního zájmu, jenže udělala fatální chybu. V lednu podepsala lukrativní smlouvu se známou firmou, že bude hrát s jejími holemi. Jenže s nimi mu to nejde, McIlroy nemá v této sezoně výsledky a Woodsovi první místo téměř v klidu přenechal.

Američan to sám podpořil skvělou formou, triumf na turnaji Arnolda Palmera je pro něj třetím vítězstvím v sezoně a druhým v řadě.

„Podle mě to ukazuje, že moje hra je stálá a na vysoké úrovni. Zvládnu hrát dobře každý den a vím to. Vyhrát dva turnaje za sebou se mi povedlo asi pošesté v kariéře," říkala nová světová jednička Tiger Woods.

Ale prvním místem v žebříčku to pro něj nekončí, chce víc. Dalším cílem je pro něj překonání Jacka Nicklause v počtu vítězství na hlavních turnajích sezony, tzv. majorech. Chybí mu čtyři, to první chce vybojovat už za dva týdny na prestižním Masters v Augustě a do světa golfu se vrací deset let stará otázka - a sice, jestli dokáže Woodse vůbec někdo zastavit.

Golfový turnaj PGA Tour v Orlandu (par 72, dotace 6,2 milionu dolarů):

1. Woods (USA) 275 (69+70+66+70), 2. Rose (Angl.) 277 (65+70+72+70), 3. Fowler (USA) 280 (73+67+67+73), Fernandez-Castaño (Šp.) 280 (69+71+68+72), Wilson 280 (71+68+70+71) a Bradley (oba USA) 280 (74+69+66+71).

Martin Charvát, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme