Woodsův možný návrat na první místo světového golfového žebříčku odložila bouře

Světový golf může mít tento týden staronového krále. Američan Tiger Woods vede před posledním kolem pořadí turnaje Arnolda Palmera v Orlandu, a pokud vydrží na prvním místě až do konce, stane se po dvou a půl letech znovu světovou jedničkou. Woodsovu korunovaci ale odložila bouřka a přívaly deště, organizátoři proto přeložili závěrečné kolo na pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golfista Tiger Woods testuje vítr během turnaje Arnolda Palmera v Orlandu

Golfista Tiger Woods testuje vítr během turnaje Arnolda Palmera v Orlandu | Zdroj: Reuters

Woods stačil ve 4. kole obejít jen dvě jamky, než se do Orlanda přihnala bouře. I za tak krátkou dobu ale navýšil svůj náskok, na nejbližší pronásledovatele má teď k dobru tři rány. Takový náskok už by neměl ztratit, alespoň v dobách jeho největší slávy se mu to nestávalo.

Woodsovi se navíc letos daří, vyhrál už dva turnaje. Jestli přidá další triumf a vrátí se na post světové jedničky, bude jasné v pondělí večer, kdy by se mělo poslední kolo turnaje dohrát. Začne se pravděpodobně po 15 hodině českého času.

Americký golfista útočí na osmé vítězství na turnaji Arnolda Palmera v kariéře. V případě vítězství vystřídá v čele světového žebříčku Roryho McIlroye ze Severního Irska, který vede od loňského srpna, ale letos se trápí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O turnaji Arnolda Palmera mluvil v Dopoledním Radiožurnálu Mirko Vasić

Diváci na turnaj na hřišti Bay Hill v Orlandu byli svědky také jednoho opravdu kuriózního momentu. Španěl Sergio García pokazil odpal na desáté jamce a míček skončil po jeho ráně na stromě.

García ale neváhal a na strom se vyšplhal, zapřel se mezi větve ve výšce asi pěti metrů nad zemí a míček se mu podařilo jednou rukou poslat zpátky na hřiště.

Alena Benešová, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme