Za vším hledej ženu. Platí to i o účasti Zdeňka Štybara na cyklokrosovém MS

Světový šampionát cyklokrosařů v nizozemském Hoogerheide může být jakýkoli, ale s největší pravděpodobností to nebude nuda. Tématem číslo 1 pro české fanoušky je návrat silničáře Zdeňka Štybara k disciplíně, ve které se už dvakrát stal mistrem světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojnásobný cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar

Dvojnásobný cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar | Foto: Kamil Jáša | Zdroj: Český rozhlas

Zdeněk Štybar je podle svého trenéra a reprezentačního metodika Vojtěcha Červínka nachystán na všechno. I na vodu, která už tak náročnou trať proměnila ve dvojnásob těžkou.

"Víme, jaká je předpověď. Každý se těšil, že se třeba stane něco jako loni a něco z nebe spadne, tady tomu tak ale nebude. Čeká nás bláto a hluboké těžké úseky, které se budou jezdit maximální formou, tedy rychle, pokud tomu tak nebude, tak se tam utopí," vysvětluje Červínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Hoogerheide natáčel redaktor Deníku Kamil Jáša

Příznivci českého sportu, ale také tisícovky fanoušků Zdeňka Štybara z Belgie věří, že to nebude právě dvojnásobný mistr světa, který by se utopil v nizozemském bahně. Do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se Štybar, který se specializuje na silnici, do Hoogerheide na cyklokrosové mistrovství světa vůbec vypraví.

"Po večerech jsme se to bavili. Po sedmihodinových trénincích, kdy nastoupá i čtyři tisíce metrů, se i přesto nechal vyhecovat. Asi ho podpořilo, že stál párkrát na bedně mezi lidmi z voleje, jak se říká."

Tak si vysvětluje Štybarovo rozhodnutí trenér Červínek. Přítelkyně českého cyklisty Ine ale ví své. Ne nadarmo se říká - za vším hledej ženu.

Zdeněk Štybar se pokusí na MS v cyklokrosu zkompletovat zlatý hattrick

Číst článek

"Je to krásné, dokonce trochu vzrušující, dlouho trvalo, než se Zdenek rozhodl, než bylo potvrzeno, že pojede. Do neděle už moc času nezbývá, je to nádhera," říká Ine.

Že by tedy slečna Ine byla tím, kdo určil ráz konečnému rozhodnutí?

"To v žádném případě! To byla týmová věc. Já budu jen držet palce v cíli," potvrzuje příjemná přítelkyně Zdeňka Štybara, že pro ni bude v neděli odpoledne vítěz předem jasný, ať už dojede na jakémkoli místě.

Kamil Jáša, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme