Znakařka Simona Baumrtová vyrovnala český rekord a postupuje do finále MS

Asi nikdo dnes neměl na plaveckém mistrovství světa větší fanouškovskou podporu než česká plavkyně Simona Baumrtová. Ta hned při svém prvním startu na stometrové trati potvrdila, že už definitivně patří mezi světovou znakařskou elitu. Po postupu do zítřejšího finále sedmým nejrychlejším časem přesto neskryla svoji povahu maximální perfekcionalistky. Vyrovnaný český rekord ji totiž tak úplně neuspokojil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová při svém úvodním vystoupení na MS v Barceloně

Simona Baumrtová při svém úvodním vystoupení na MS v Barceloně | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

„V závěru jsem trochu vytuhla. Ráno se mi to jelo lépe, ale myslím si, že na mě teď trochu padla tíha toho, že všichni chtějí, abych byla ve finále. Jsem ráda, že jsem to jela a jsem ráda za český rekord. Ten je sice vyrovnaný, ale je tam. Po ránu jsem si ale asi věřila na lepší čas,“ přiznává Simona Baumrtová.

Podle posledních výsledků to vypadá, že se pro ni stává trať na 100 metrů nejúspěšnějším závodem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plavkyně Simona Baumrtová se na MS v Barceloně představí ve finále znakařské stovky

„Asi ano, ale nechci se připravovat jenom na stovku, protože jinak by šlo do ‚kytek‘ všechno. Takže chci tu přípravu pořád směřovat k dvoustovce,“ vysvětluje účastnice olympijských her v Londýně.

Vyvrcholení stometrového závodu, do kterého mladá plavkyně postoupila ze 7. místa, bude její první finále v dlouhém bazénu na vrcholné akci.

„Dám si prášek na spaní jako pokaždé,“ odpovídá Simona Baumrtová na otázku, zda se jí před divácky sledovaným závodem nebude špatně usínat.

Divácká podpora

V Barceloně popohání chomutovskou rodačku velká podpora tribun. Z Chomutova přijelo 38 fanoušků, kteří zde mají obrovský transparent s podobou jejich favoritky.

„Jsem ráda, že jsem je nějak nezklamala, že se alespoň mají na co koukat díky tomu, že jsem se dostala do finále. Doufám, že zítra něco uvidí, snad nebudu poslední.“

V dějišti šampionátu má jednadvacetiletá plavkyně také část rodiny, na příliš velkou komunikaci s nejbližšími však na mistrovství světa není mnoho času.

„Brácha přijede až zítra. Ale nevím, jestli se vůbec uvidíme, protože pokud by mi všechno vyšlo tak, jak bych si přála, tak budu mít volný půlden až v neděli odpoledne,“ dodává první česká bazénová plavkyně, která na světovém šampionátu v Barceloně postoupila do finále.

Michal Jurman, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme