Besserovi hrozí pokuta za to, že nepřiznal všechen svůj majetek

Ministr kultury Jiří Besser přiznal, že v přehledu svého majetku neuvedl účast ve společnosti, které patří dům na Floridě. Jeho hodnota je necelých 4,5 milionu korun. Dodal, že je připraven nést odpovídající zákonné následky. Podle právníků jde o přestupek, za který zaplatí maximálně 50 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TK k transformaci Národního divadla a Státní opery, Jiří Besser

TK k transformaci Národního divadla a Státní opery, Jiří Besser | Foto: Filip Jandourek

Šéf resortu kultury Jiří Besser se za své pochybení omluvil a oznámení o majetku, které sepisují členové vlády a poslanci sněmovny, prý doplní.

I to pro něj může být polehčující okolností, ke které mohou přihlížet pracovníci přestupkového oddělení města Berouna. Právě ti by mohli Besserovo porušení zákona posuzovat. K případu bývalého berounského starosty se ale vyjadřovat nechtějí.

Právníci oslovení Českým rozhlasem si myslí, že jde o porušení zákona o střetu zájmů a paragrafu 23, když ministr uvedl nepřesné údaje.

Zpravodajský server Aktuálně.cz dnes také napsal, že Besserův společník ve firmě Comoros Group, která nemovitost na Floridě vlastní, byl před měsícem odsouzen za korupci. Pavel Hrách podle serveru uplácel vlivnou manažerku státní konsolidační agentury Radku Kafkovou.

Ministr kultury přiznal, že o Hráchově korupčním skandálu věděl. Dal prý ale najevo, že mu to dosud vůbec nevadilo.

Michaela Vetešková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme