Cícer skončí v čele Finančního analytického útvaru, Babiš má náhradu

Milan Cícer končí v čele Finančního analytického útvaru ministerstva financí. České televizi to řekl ministr rezortu Andrej Babiš. Cícer podle něj odchází na vlastní žádost z rodinných důvodů. Požádal o přeložení do Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Babiš už za něj našel nástupce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Cícer

Milan Cícer | Zdroj: ČTK

„Pana Cícera by měl nahradit pan Kazda, který pracuje u policie 17 let, na expozituře v Plzni. Je to člověk, který se vyzná v boji proti finanční kriminalitě,“ řekl Babiš.

Milan Cícer Českému rozhlasu potvrdil, že odchází na vlastní žádost. Nevyloučil případnou další spolupráci s ministerstvem.

„Odcházím do Českých Budějovic na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových s tím, že jsme se domluvili i na nějaké formě spolupráce. Otázka mého dalšího působení ve strukturách ministerstva financí, případně nějaké formy spolupráce například směrem k ministerstvu vnitra, to je pořád ještě v jednání,“ uvedl.

Finančně analytický útvar má monitorovat podezřelé finanční transakce, které mu hlásí samy banky.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme