Desítky lidí vyjádřily svůj nesouhlas s intervencí na Ukrajině před ruskou ambasádou v Praze

Spontánně přes sociální sítě se večer svolali lidé k tiché protestní akci u ruského velvyslanectví. Na tři desítky účastníků dohlížela policie, protest ale probíhal bez větších komplikací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protest proti ruským zásahům na Ukrajině před ruskou ambasádou v Praze

Protest proti ruským zásahům na Ukrajině před ruskou ambasádou v Praze | Zdroj: ČTK

Akce proti rozhodnutí Ruské federace zasáhnout vojensky na Ukrajině byla sice poklidná, dnes by na ni ale měly navazovat další protesty a setkání.

" Nět vojně, Put Off, Rusko ruce pryč od Krymu. " Transparenty v češtině, ruštině i angličtině vyzývají Rusko, aby se na Ukrajině přestalo angažovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Martina Karlíka

V tichém hloučku lidí stojí i Julia Brušková, zahalená do ukrajinské vlajky.

„Připomíná mi to Hitlerovské časy. Na začátku druhé světové války Evropa také mlčela k událostem v Německu a v Itálii,“ říká.

Celý protest se nesl v poklidném duchu. Lidé buď jen tiše stáli, nebo mezi sebou diskutovali o situaci na Ukrajině a vyměňovali si informace.

Nakonec si všichni přítomní zazpívali ukrajinskou hymnu.

Martin Karlík, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme