Jedním z tří nových poslanců ODS by měl být i nepravomocně odsouzený Roman Pekárek

Za středočeské poslance Fuksu, Šnajdra a Tluchoře nastoupí do sněmovny tři noví poslanci. Exposlanec Pavel Bohatec, náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek a také bývalý místostarosta Kolína Roman Pekárek. Toho ale soud letos nepravomocně odsoudil na šest let do vězení. Podle obžaloby si měl říct o milionový úplatek za výhodnější prodej městských pozemků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nečas obhájil post předsedy ODS na kongresu strany v Brně

Petr Nečas obhájil post předsedy ODS na kongresu strany v Brně | Zdroj: ČTK

„Pro nás je to nová informace, protože to řešení zrálo teprve v poslední době. My s ním samozřejmě budeme dále jednat, protože tu věc nechceme dále bagatelizovat. Nicméně zatím jsem s panem Pekárkem nemluvil, předpokládám, že se zúčastní schůze sněmovny,“ řekl předseda ODS a premiér Petr Nečas.

Experti na ústavní právo Václav Pavlíček a Jan Kysela soudí, že by orgány činné v trestním řízení měly, pokud se stane Pekárek poslancem, požádat sněmovnu o pokračování trestního řízení. Podle advokáta Jaroslava Ortmana by nově získaná imunita na pokračující soud Pekárka mít vliv neměla.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme