K9 se dohodla na postupu před sněmovní schůzí o kauze ProMoPro. Scénář ale tají

Lídři koaličních stran se na večerním jednání dohodli na společném postupu při dnešní mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny o kauze ProMoPro. Zástupci ODS, TOP 09 a Věcí veřejných ale tento scénář zatím nezveřejnili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Vondra

Alexander Vondra | Foto: Filip Jandourek

Koaliční špičky nedorazily ani na ohlášenou tiskovou konferenci. O jejich schůzce tak po téměř čtyř hodinovém jednání referoval jen mluvčí vlády Jan Osúch. Ten řekl, že o společném postupu na mimořádné sněmovní schůzi budou ještě ráno jednat jednotlivé poslanecké kluby.

Schůzi sněmovny svolala opoziční ČSSD, která chce na parlamentní půdě debatovat právě o roli ministra obrany a místopředsedy ODS Alexandra Vondry v kauze předražených smluv s firmou ProMoPro, které Úřad vlády uzavřel v době, kdy byl Vondra vicepremiérem pro evropské záležitosti.

Spekuluje se o tlaku dvou menších koaličních stran na Vondrův odchod z vlády.

Koaliční strany řešily také zdravotnictví, toto jednání bude pokračovat příští týden. Na stole leží návrh na změny v péči hrazené ze zdravotního pojištění.

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme