Lidé zaměstnaní v sociálních službách si vydělají víc, rozhodla vláda

Platy v sociálních službách se zvýší. Peníze na růst mezd schválila vláda. Koaliční strany oznámily, že jako kandidátku na českou eurokomisařku pošlou do Bruselu ministryni Věru Jourovou z hnutí ANO. Sociální demokracie za její podporu chtěla růst minimální mzdy o 700 korun a právě vyšší platy pro lidi ze sociálních služeb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senior (ilustrační foto)

Senior (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„První bod byl dnes splněn na jednání vlády, to znamená, že byly zvýšeny prostředky na odměňování lidí, kteří pracují v sociálních službách. Došlo k navýšení rozpočtu o 750 milionů korun, to jsou peníze, které na tyto služby budou použity. Druhá programová dohoda je ve smyslu silnějšího a rychlejšího růstu minimální mzdy od 1. ledna příštího roku,“ potvrdil premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Podle ministryně práce Michaely Marksové z ČSSD mají lidé zaměstnaní v sociálních službách dlouhodobě podhodnocené platy.

Zaměstnavatelé kritizují vládu za nové navýšení minimální mzdy

Číst článek

„A musíme si uvědomit, že jsou to lidé, kteří nejen pracují v nejrůznějších ústavech, ať už se starají o seniory nebo o zdravotně postižené, ale jsou to také lidé, kteří poskytují terénní sociální služby, kteří dělají osobní asistenci zdravotně postiženým,“ dodala.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme