Lidovci vyměnili celé vedení. Jejich sjezd ukázal nový trend

Lidovci mají za sebou dvoudenní mimořádný sjezd. Kompletně na něm vyměnili nejužší vedení strany. Zkušené straníky vystřídají dosud nepříliš známé tváře. Lidovcům bude šéfovat třiatřicetiletý veterinář Pavel Bělobrádek. Druhým mužem strany se stal senátor z Orlickoústecka Petr Šilar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v obležení delegátů sjezdu.

Nový předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v obležení delegátů sjezdu.

Nejužší vedení lidovců také výrazně omladí.

„Myslím si, že je tu signál nové budoucnosti KDU-ČSL. Strana má nyní ve svém čele mladé lidi, kteří jsou ochotní pracovat,“ hodnotí rozhodnutí delegátu nově zvolený předseda strany Pavel Bělobrádek.

Strana se teď podle něj musí vymezit proti vládním škrtům, promluvit do penzijní reformy nebo oslovit ztracené voliče. Novinkou jsou dvě ženy v předsednictvu. Místopředsednické posty obsadí Klára Liptáková z jihu Moravy a Helena Šustrová z Vysočiny.

„Občas je některé muže potřeba korigovat a vložit do fungování strany jisté ženské hledisko a náhled,“ uvedla Šustrová pro Radiožurnál.

Jako jediný obhájil svůj post v předsednictvu exministr Pavel Svoboda. Známe tváře pak delegáti zvolili do širšího vedení. Usedne tam například Michaela Šojdrová nebo Jan Kasal.

Václava Marešová, Lukáš Vincourek, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme