Meteorologové varují před silným větrem, námrazou i ledovkou

Meteorologové vydali varování před silným větrem, námrazou a ledovkou. Vítr může na horách dosáhnout až 145 kilometrů za hodinu. Námraza hrozí zejména v polohách nad 600 metrů a na ledovku by si měli dát pozor všichni, kteří se budou pohybovat v oblasti Českomoravské vrchoviny, přilehlých krajích a na severu republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meteorologové varují před námrazou a ledovkou

Meteorologové varují před námrazou a ledovkou | Zdroj: ČTK

Nejsilnější byl dnes ráno vítr v nejvyšších a hřebenových polohách hor a na Českomoravské vrchovině.

Na Šeráku v Jeseníkách foukal místy v nárazech až 120 kilometrů v hodině. Vítr bude během dne ještě ale zesilovat, v polohách nad 1000 metrů může foukat rychlostí až 140 kilometrů za hodinu.

„Na Českomoravské vrchovině, na horách na severu a na severovýchodě na hřebenech hor, zejména Krkonoš, Jeseníků a Beskyd mohou nárazy dosahovat až 145 kilometrů v hodině. Ojediněle se ve vyšších polohách hor mohou vyskytovat a tvořit se sněhové jazyky,“ říká meteorolog Josef Hanzlík. Vítr bude slábnout v noci na zítřek.

Rakousko bojuje se sněhovými přívaly, Itálie a Francie se záplavami

Číst článek

Kromě větru by si lidé měli dávat pozor na námrazu, zejména v polohách nad 600 metrů. Největší změřená námraza byla na Milešovce – až 23 centimetrů.

Od 19. hodiny bude v platnosti i ledovka v souvislosti s mrznoucími srážkami, které přijdou do České republiky od jihovýchodu.

„Vyskytovat se mohou zejména v oblasti Českomoravské vrchoviny, v přilehlých krajích a dále na severu republiky od 19. hodiny až do nedělní 14. hodiny,“ dodává meteorolog.

Daniela Pavlíčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme