Michálek tvrdí, že s Johnem mluvil až v listopadu

Deník Mladá fronta Dnes uveřejnil přepisy nahrávek, které mají dokazovat, že Drobilův poradce Matin Knetig vyzval tehdejšího šéfa Fondu Libora Michálka k manipulaci se státní zakázkou. Michálek kvůli tomu požádal o schůzku s premiérem, ale ještě před tím mluvil s ministrem vnitra Radkem Johnem z Věcí veřejných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvolaný ředitel SFŽP Libor Michálek

Odvolaný ředitel SFŽP Libor Michálek | Zdroj: ČTK

„Bylo zjevné, že v době naší schůzky neměl Libor Michálek v ruce vůbec nic, čím by své domněnky podpořil,“ řekl včera John s tím, že schůzka byla v létě.

Michálek však pro server iHned.cz prohlásil, že s ministrem vnitra mluvil až v listopadu. Podle odcházejícího ministra Drobila to ukazuje na nedůvěryhodnost celé kauzy:

Přehrát

00:00 / 00:00

Drobil krátce.mp3

„Teď se ukazuje, že někdo stoprocentně věděl a neinformoval, pro mě je to velmi zvláštní.“

Reakce premiéra Petra Nečase na kauzu nahrávek byla podle Libora Michálka překvapivá. Odvolaný ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek v České televizi řekl, že Nečas nemá zájem na boji proti korupci:

„Pro mě je pan primátor primárně nedůvěryhodný, protože v okamžiku, kdy dostane upozornění, že je potřeba zapojit do shromažďování důkazů BIS, na toto upozornění nereaguje, tak já mám silné pochybnosti, že má sílu bojovat proti korupci v této zemi.“

Přehrát

00:00 / 00:00

michálek o nečasovi.mp3

Opozice chce kvůli podezření z korupce vyvolat v úterý hlasování o nedůvěře vládě.

Lídři vládních stran se dnes znovu sejdou kvůli korupční aféře a vztahům uvnitř koalice. Špičky ODS, TOP 09 a Věcí veřejných se potkaly už v pátek večer, ale jednání přerušily. Kvůli kauze, která už připravila o funkci ministra životního prostředí Pavla Drobila, se dnes také schází poslanecký klub Věcí veřejných.

Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme