Mimořádné odměny v letošním roce stály Úřad vlády přes 19 milionů korun

Více než 19 milionů korun vyplatil Úřad vlády za první polovinu roku na mimořádných odměnách. Informoval o tom předseda vlády Bohuslav Sobotka z ČSSD. Podle něj se odměny snížily, loni byly za stejné období o téměř sedm milionů vyšší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strakova akademie

Strakova akademie | Foto: Tomáš Adamec | Zdroj: Český rozhlas

Zmíněných 19 milionů korun jsou odměny pro lidi, kteří pracují na Úřadu vlády, ne na jednotlivých ministerstvech, vysvětlil premiér Bohuslav Sobotka:

„Je potřeba dívat se na každé jednotlivé ministerstvo samostatně. Jsou ministerstva, která šetřila, a jsou ministerstva, která vyplatila více. Ale je potřeba si také uvědomit, jak velkého množství lidí se tyto prostředky týkají.“

Od prvního července platí služební zákon. Ten vylučuje, aby odměny překračovaly čtvrtinu základu platu. Premiér řekl, že Úřad vlády se tímto pravidlem řídil už s předstihem.

„Úřad vlády důsledně dodržuje parametry služebního zákona, žádná z odměn udělených zaměstnancům Úřadu vlády nepřekročila stanovených 25 procent z ročního úhrnu nejvyššího platového tarifu a nejvýše přípustného osobního příplatku a příplatku za vedení," poznamenal k odměnám vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Jednotlivá ministerstva budou muset služební zákon respektovat ve druhé polovině roku. Loni si vedoucí Úřadu vlády vydělal přes milion korun, na odměnách dostal více než 350 tisíc.

Lenka Jansová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme