Ministerstva se zbavují nemovitostí za miliardy. K mání jsou kasárna i byty

Ministerstvo obrany chce prodat nemovitosti v hodnotě sedm a čtvrt miliardy korun. Prodej svého majetku připravují i další ministerstva Sobotkova kabinetu. Resorty si prodejem vylepší rozpočet, třeba také kvůli tlaku na plnění vládních slibů. Zájemcům nabídnou kasárny, školicí střediska nebo dokonce byty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kasárna Jana Žižky v pražském Karlíně

Kasárna Jana Žižky v pražském Karlíně | Zdroj: ČTK

Ministerstvo obrany se chce zbavit nemovitostí v hodnotě sedm a čtvrt miliardy korun. Jsou mezi nimi třeba historická kasárna Jana Žižky z Trocnova v pražském Karlíně.

Objekt z dob Rakousko-Uherska se bude znovu prodávat v půlce roku. Nedávno totiž ministr Martin Stropnický z hnutí ANO obchod zastavil, přestože by tím získal víc než půl miliardy korun. Důvodem byly pochybnosti o firmách ve výběrovém řízení. Kromě kasáren se chce resort zbavit dalších objektů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kterých nemovitostí se chtějí ministerstva zbavit, zjišťovala redaktorka Lenka Jansová

Hotelové zařízení Lipno - Hůrka je v aktuálním kole výběrového řízení nabízeno za 22,5 milionu korun. Na Moravě potom k zajímavým objektům patří posádkový dům armády ve Vyškově, který je rovněž nabízen v aktuálním kole výběrového řízení za necelých 40 milionů korun,“ vyjmenovává další objekty mluvčí ministerstva Vladimír Lukovský.

Prodej nepotřebného majetku patří k prioritám resortu ministerstva obrany. „V současnosti máme až 1300 položek, které jsou určené k dalšímu řešení - buď k odprodeji, nebo převodu,“ dodává Lukovský.

Kterých budov se hodlá zbavit ministerstvo vnitra, upřesňuje Vladimír Řepka z tohoto úřadu.

„Rekreační chatky v obci Bohostice-Luhy a z dalších nemovitostí této kategorie se připravuje k prodeji rekreační středisko Kraskov v Seči, školící rekreační zařízení v Červené nad Vltavou, v obci Jetetice a školící a výcvikové středisko v obci Tis u Blatna.“

U Lipna chátrá vojenský rekreační objekt. Ministerstvo obrany se ho léta snaží prodat

Číst článek

Ministerstvo práce a sociálních věcí zase uvažuje o prodeji pražského areálu Veleslavín: „V současné době je k dispozici odhad tržní ceny objektu z roku 2005, který stanovil výši na 180 milionů korun,“ upřesňuje Petr Habáň z ministerstva práce a sociálních věcí.

Resort dopravy chce například prodat rekreační a školicí středisko Sázava u Žďáru nad Sázavou.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme