Ministr Drábek odvolal z funkce svého náměstka Šišku, podezřelého z korupce

Náměstek ministra práce a sociálních věcí Vladimír Šiška, podezřelý z uplácení, byl až do vyšetření kauzy odvolán z funkce. Pokud se jeho vina prokáže, přijde o práci i jeho šéf. Jaromír Drábek to oznámil po jednání předsednictva TOP 09. Výkonem funkce náměstka pověřil šéfa svého kabinetu Zdeňka Kadlece.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šiška

Vladimír Šiška | Foto: Marián Vojtek

Drábek uvedl, že chce převzít politickou odpovědnost za to, že Vladimíra Šišku přivedl na svůj úřad.

„Pokud by jednoznačně byla prokázána jeho vina, tak v takovou chvíli jsme připraven opustit post ministra práce a sociálních věcí,“ řekl.

Náměstka ministra Vladimíra Šišku a ředitele odboru informatiky Milana Hojera protikorupční policie viní z podplácení při veřejné zakázce.

Oba obvinění úředníci ministerstva práce a sociálních věcí by mohli skončit ve vazbě. Kriminalisté už poslali návrh státnímu zástupci. Muži jsou stále na policii, a to buď u výslechu, nebo v cele předběžného zadržení.

„Kriminalisté našeho útvaru podali dozorujícímu zástupci podnět, aby podal soudu návrh na vzetí do vazby u obviněných osob,“ řekl Radiožurnálu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Ministr Drábek rezignuje, pokud se prokáže vina jeho náměstka Šišky

Číst článek

Státní zástupce Petr Boš rozhodne do rána o tom, jestli návrh na uvalení vazby pošle soudci. Ten by měl na rozhodnutí dalších 24 hodin.

Policie už Šišku prošetřuje v souvislosti s trestním oznámením Nadačního fondu proti korupci. Podle něj mohli Šiška i ministr Drábek překročit zákon, když software na výplatu sociálních dávek vytvářela firma, kterou dřív vlastnili.

Petr Medek, Věra Pfeifferová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme