Nečas plně podporuje reformní kroky ministra Hegera

Ministr zdravotnictví Leoš Heger má plnou podporu premiéra Petra Nečase. Reformní kroky, které dělá, jsou kompetentní, prohlásil předseda vlády v České televizi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nečas

Petr Nečas | Foto: Tomáš Adamec

Podle něj je nutné stanovit, co je standard a nadstandard péče, zefektivnit lékovou politiku, zastavit nákup drahých přístrojů a optimalizovat oddělení v nemocnicích.

Je také třeba počkat, kolik lékařů nespokojených se mzdami nakonec skutečně ke konci roku z nemocnic odejde. Nečas soudí, že bude záležet i na jejich ředitelích, zda se pokusí najít prostředky na zvýšení doktorských platů.

„Třeba tím, že se na čas odloží technologické modernizace, které někdy neefektivně probíhají. Všichni známe případy, že někdy jsou nemocnice od sebe vzdálené 15 – 20 kilometrů a nakupují stejný druh zařízení. Sice třeba za evropské peníze, což nás nic nestojí, ale následný provoz je nákladný,“ uvedl Nečas.

Jana Zemanová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme