Nový prezident vnese na Hrad vůni tabáku, ať se jím stane kdokoli

Popelníky zmizely z Pražského hradu hned poté, co Václava Havla vystřídal Václav Klaus. Brzy se tam ale vrátí a je celkem jedno, kdo se stane prezidentem. Jak Miloš Zeman, tak Karel Schwarzenberg jsou náruživí kuřáci, i když jeden dává přednost cigaretám a druhý zase dýmce. I na to přišla řeč v zákulisí prvního prezidentského Duelu finalistů, který ve středu vysílal Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhlasová debata prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga na stanici ČRo 1 - Radiožurnál

Rozhlasová debata prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga na stanici ČRo 1 - Radiožurnál | Foto: Filip Jandourek

Jako první dorazil do volebního studia Miloš Zeman. Okamžitě zmizel v zadní místnosti, kde si dal svoji poslední cigaretu před duelem.

„Já totiž vycházím z toho, že nechci voličům nic předstírat. A to ani v těch věcech, které jsou možná pro mě trochu negativní,“ říká Miloš Zeman, típne cigaretu a odchází do studia.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Ĺubomír Smatana zachytil při Duelu prezidentských kandidátů i atmosféru v zákulisí

„Tak ještě půl minuty a můžeme vyrazit,“ konstatuje.

Ve studiu 2 v budově Českého rozhlasu snad ještě nikdy nebylo tolik lidí. Jsou to samí novináři, veřejnost bude moci sledovat druhý duel ve středu 23. ledna. Chodit ve stopách kandidátů žurnalisty baví.

„Baví mě to, ale není to jednoduché, protože kandidáti samozřejmě mají svých starostí dost, takže myslím, že jsme jim na jejich cestách trochu překážkou. Ale je to věc, kterou většina z nás zažívá poprvé a i podle toho se k nám kandidáti chovají,“ prohlašuje třeba Zuzana Tvarůžková z České televize.

Miloš Zeman měl exkluzivně povoleno v rozhlasu kouřit. Karel Schwarzenberg si dýmku nezapálil. „Přiznávám, že když se usadím v hospodě, rád si zapálím, v mé pracovně taky,“ říká.

VIDEO: Zeman a Schwarzenberg se utkali v prvním duelu prezidentských finalistů

Číst článek

Miloš Zeman první vešel a také první odchází. Karel Schwarzenberg je ještě obklopený novináři. Oba se znovu potkají za týden.

Ľubomír Smatana, kko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme