Pokud nebude klub ČSSD jednotný, jednání o vládě nemají smysl, vzkazují lidovci

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se chce ještě dnes večer sejít s oběma rivaly ve vedení ČSSD, tedy s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou a prvním místopředsedou Michalem Haškem. Řešit by měli současný rozkol v sociální demokracii a další povolební postup. Pokud nebude klub sociální demokracie jednotný, nemá podle Bělobrádka smysl jednat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předvolební Speciál Martina Veselovského na téma ekonomika, Pavel Bělobrádek

Předvolební Speciál Martina Veselovského na téma ekonomika, Pavel Bělobrádek | Foto: Filip Jandourek

„Mě zajímá situace, kterou znám jen z médií, takže se chci zeptat, jaká je situace v sociální demokracii. Protože pokud není úplně jasné, zda bude eventuálně jednotný klub a kdo bude mluvit za sociální demokracii, tak pro nás vyjednávání samozřejmě nemá smysl,“ uvedl Bělobrádek.

V sociální demokracii vyzvalo křídlo prvního místopředsedy Michala Haška předsedu strany k odchodu. Jako hlavní důvod označilo neúspěch ve volbách. Sociální demokraté sice volby vyhráli, ale ne s takovým náskokem, jak se čekalo.

Opozice uvnitř ČSSD se podle Bohuslava Sobotky snaží o stranický puč

Číst článek

Předsednictvo strany na návrh Haškových příznivců také vyřadilo Sobotku z týmu, který vyjednává o budoucí vládě.

Sobotka postup označuje za puč. Za volební výsledek je podle něj zodpovědné celé vedení. Haškovo křídlo podle něj jedná pod vlivem prezidenta Miloše Zemana.

Vojtěch Kouřímský, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme