Policie žádá řidiče, aby se kvůli inauguraci prezidenta vyhnuli Pražskému hradu

Řidiči by se měli v pátek vyhnout Pražskému hradu. Kvůli inauguraci nového prezidenta Miloše Zemana je o to žádá policie. Lidé, kteří se na ceremonii chystají, by měli raději využít městskou dopravu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský hrad (ilustační foto)

Pražský hrad (ilustační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Také prosíme řidiče, kteří se na inauguraci nechystají, avšak mají naplánovanou cestu přes Pohořelec, Keplerovu nebo Jelení ulici, aby zvolili objízdnou trasu, a to především po ulici Milady Horákové, nebo využili Strahovského tunelu,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Upozornil také, že mezi sedmou a desátou hodinou ráno a pak okolo poledne mohou v souvislosti s příjezdem a odjezdem účastníků slavnostního aktu vznikat na Hradčanech kolony automobilů.

Dopravu na všech větších křižovatkách v okolí budou během inaugurace policisté řídit. Návštěvníci Hradčanského náměstí a Hradu navíc musejí zítra počítat se zběžnou kontrolou hlídkujících policistů.

Nastupujícího prezidenta Miloše Zemana přiveze na Pražský hrad autokolona doprovázená policejními motocyklisty. Vyrazí ze Stodůlek, k Hradu se přiblíží pro dopravu už od dnešního večera uzavřenou Loretánskou ulicí a okolo deváté hodiny vjede do areálu Matyášovou branou. Samotná inaugurace začne v 10 hodin.

Inaugurační den prezidenta Miloše Zemana | Foto: ČTK

Martin Hromádka, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme