Policie zasahovala na víc než 10 místech v Česku, anonym tam ohlásil bombu

Na víc než 10 místech v Česku dnes zasahovala policie kvůli anonymnímu nahlášení bomby. Z magistrátů a nádraží v Praze, Pardubicích a Plzni bylo evakuováno několik stovek lidí. Místa pročesávali policisté se speciálně vycvičeními psy. Žádnou výbušninu nikde nenašli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté evakuovali hlavní nádraží v Praze

Policisté evakuovali hlavní nádraží v Praze | Zdroj: ČTK

„Na dotyčných místech probíhají opatření, ale my bychom v tuto chvíli z taktických důvodů neradi specifikovali jak ta místa, tak ta opatření,“ řekla dopoledne Českému rozhlasu mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

Na pražském hlavním nádraží zasahovaly desítky policistů, psovodi i hasiči. Před polednem vyklidili halu, zavřené byly i všechny tamní prodejny. Poslední vlak odtud odjel 12 minut po poledni. Po důkladné prohlídce policisté nádraží znovu otevřeli před jednou hodinou.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského už fungují i ostatní nádraží. „V tuto chvíli už jsou stanice otevřeny a vlaky průběžně odjíždějí. Zpoždění z důvodu přerušení dopravy byla v těchto stanicích zhruba v rozsahu 40 až 60 minut,“ řekl Šťáhlavský.

„Na žádném z míst nebyl nalezen nástražný výbušný systém,“ potvrdila následně mluvčí policejního prezidia. „Zda někdo byl nebo nebyl v souvislosti s touto výhrůžkou zadržen, nebudeme říkat.“

Pardubická policie dopoledne evakuovala všechny úřady radnice, své kanceláře opustili i úředníci krajského úřadu. V poledne začali policisté vyklízet pardubické nádraží. Zavřely se obchody v hale a cestující už museli zůstat venku za páskami.

Ve čtvrt na jednu opustili halu zaměstnanci drah, nastoupili psovodi a začala prohlídka celého nádraží. Před jeho budovou se podle odhadu postupně nahromadilo kolem 300 cestujících. Provoz byl obnovený krátce před 13. hodinou.

Hrozba se vztahovala také na jednu pardubickou základní školu a radnici v Jičíně. Kvůli anonymu byly evakuovány i budovy plzeňského magistrátu a vlakové nádraží.

Policejní a vojenská hlídka před pražským magistrátem v Jungmannově ulici | Foto: Tereza Čistotová

Pardubická radnice, úřady ve městě i nádraží jsou evakuovány kvůli anonymu vyhrožujícímu bombou | Foto: Honza Ptáček

ČRo, Pavla Lioliasová, Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme