Pražská ODS se sejde kvůli zrušeným oblastním sdružením. Bude jednat o jejich obnově

Mimořádně se sejde regionální rada pražské ODS. Politici se budou zabývat obnovou zrušených oblastních organizací v Praze 4 a 12. Šéfové sdružení s rozpuštěním organizací nesouhlasí a chtějí se bránit. Podle nich jde o spiknutí neúspěšných a odplatu za kritiku předsedy strany a premiéra Petra Nečase.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výkonná rada ODS, Bohuslav Svoboda

Výkonná rada ODS, Bohuslav Svoboda | Foto: Filip Jandourek

Zrušením stranických buněk posílil vliv předsedy pražské ODS a primátora Bohuslava Svobody. Ten chce, aby se na obnově podíleli lidé, kteří v oblastech už teď působí.

V Praze 4 například poslanec Marek Benda, v Praze 12 senátor Tomáš Grulich. Oba Radiožurnálu potvrdili, že by se na oživení rádi podíleli. Podle Bendy je důležité, aby obecní politiku dělali místní lidé.

„Pokusit se restrukturalizovat stranu tak, aby to byla reprezentace v místě bydlících lidí, kteří dokážou formulovat místní problémy, dokážou je pomáhat řešit, komunikovat na ulicích a pak ze sebe vytvářet nějakou reprezentaci, která případně směřuje na radnici. Ať je to poskládáno z místních lidí,“ řekl.

Také senátor Tomáš Grulich by se vedení rád ujal. „Výkonná rada mě pověřila, abych založil nové sdružení do tří měsíců. Tam samozřejmě zase proběhnou volby. Já jsem o tom uvažoval, protože jsme to vedl doteď a myslím, že jsme úspěšným politikem bez průšvihů a skandálů. Myslím, že ptřím k členské základně ODS, která to myslí s politikou vážně,“ uvedl.

Občanští demokraté ze zrušených pražských sdružení se odmítají smířit se svým koncem. Výkonná rada podle nich rozhodla ve snaze zbavit se nepohodlných oponentů. Zatímco vedení ODS mluví o očistě strany, zrušená oblastní sdružení krok vnímají jako odplatu za kritiku na adresu premiéra Petra Nečase po prohraných volbách. Proti rozhodnutí se chtějí bránit.

Zuzana Hálová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme