Premiér potvrdil snížení platů ústavním činitelům. I soudcům

Platy všech ústavních činitelů včetně soudců se sníží o pět procent. Při dnešní návštěvě Nejvyššího soudu v Brně to řekl premiér Petr Nečas. Snahy o zmrazení platů soudců přitom už v minulosti zastavil Ústavní soud. Petr Nečas si ale myslí, že teď se tak nestane.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Petr Nečas (ODS)

Premiér Petr Nečas (ODS) | Foto: Tomáš Adamec

„Jsem přesvědčen, že by to byl oprávněný krok, kdyby se to týkalo pouze soudců. "Vzhledem k tomu, že se to týká celého veřejného sektoru, tak jsem přesvědčen, že většina paní soudkyň a pánů soudců to pochopí, že se to týká opravdu celé země.“

„Vzhledem k tomu že objem platů ve státní správě se sníží o 10 procent, tak bude zachováno pravidlo přiměřenosti - to znamená všem ústavním činitelům včetně soudců bude redukován plat o pět procent,“ řekl dnes novinářům v Brně Nečas.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil zas zopakoval, že podle něj by z postu nejvyšší státní zástupkyně měla odejít Renata Vesecká. Potvrdil také možné zrušení tendru na elektronické náramky, které by umožnily sledovat lidi potrestané domácím vězením.

Milan Kopp, Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme