Senát rozhodne, kdo bude rozdělovat peníze z hazardu

Senát dnes pravděpodobně vyhoví vládní koalici a změní sněmovní zákon o loteriích, který nechává rozdělování odvodů z hazardu na obcích, ministerstvu školství a samotných sázkových společnostech. Horní komora parlamentu hodlá loterijním firmám toto právo odejmout.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Senátu Milan Štěch

Předseda Senátu Milan Štěch | Foto: Noemi Fingerlandová

Podle předsedy Věcí veřejných Radka Johna by už stát takovým způsobem neměl přicházet o peníze.

„Vylučuji, že by organizátoři hazardu nadále rozdělovali nějaké peníze. To, co se tady dělo dvacet let, už se dít nebude. Tento stát přišel o více než sto miliard a umožnil majitelům hazardních podniků získávat politický vliv a lobovat přerozdělování peněz,“ uvedl John s tím, že na tomto stanovisku se shoduje celá koalice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda Senátu Milan Štěch v Ranním interview Radiožurnálu

Předseda horní komory parlamentu Milan Štěch Radiožurnálu potvrdil, že jsou senátoři připraveni legislativu změnit.

Jak dodal, z jedné třetiny by měly jít zisky z hazardu také na financování sportu. Zásadní změna, která se připravuje, je tedy podobná původnímu vládnímu návrhu.

„Sázkové společnosti neostrouhají, protože je ještě druhá část výnosů z loterií, kde stav zůstává stejný, a určitě to pro ně nebude do budoucna špatný byznys. Nejsme tady pro nějakou jednu skupinu, ale samozřejmě jsme zástupci občanů a musíme dbát na to, aby prostředky byly používány společensky prospěšně,“ zdůraznil Štěch.

Petr Kořínek, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme