Sledovali jsme ONLINE: Česko zasypal zřejmě poslední letošní sníh. Záhy se oteplilo

Po několikahodinové pauze dnes ráno znovu hustě sněžilo. Letos naposledy, slibují meteorologové. Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku začalo sněžení zvolna přecházet v dešťové peháňky. Mohou za to vyšší teploty, většinou kolem plus jednoho stupně Celsia.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zimní cesty v Krušných horách

Zimní cesty v Krušných horách | Foto: David Hertl

Česko se dnes opět probudilo do zasněženého rána. Deseti až patnácti centimetrová vrstva nového sněhu nepotěšila ale řidiče, silničáři totiž i s veškerou dostupnou technikou v terénu nestíhali napadlou sněhovou pokrývku z komunikací odklízet.

Přívaly nového sněhu ochromily Prahu. Vydatné sněžení v metropoli téměř zneprůjezdnilo i úseky, kde nejsou řidiči na problémy zvyklý. Se stejnými problémy se potýkali i chodci.

Naopak v Olomouckém kraji a zejména na Šternbersku, kde včera dokonce vyhlásili kalamitní stav, přes noc nesněžilo, ale pršelo. Vzhledem k vyšší teplotám v regionu zde silnice ani nenamrzaly.

Chodci i motoristé v Praze bojovali s neodklizeným sněhem

Číst článek

Po zbytek dne bude převážně zataženo a mlhavo, místy s deštěm nebo smíšenými srážkami. Teploty se ustálý na hodnotách mezi třemi až sedmi stupni. Na horách pak kolem dvou stupňů nad nulou.


Naděžda Hávová, ČRo, Michaela Vydrová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme