Sociální demokraté představí v Olomouci program a kandidátky

V Olomouci se uskuteční programová konference České strany sociálně demokratické. Jejími hlavními tématy budou představení aktualizovaného programu a zveřejnění kandidátek pro říjnové komunální a senátní volby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeroným Tejc (ČSSD)

Jeroným Tejc (ČSSD) | Foto: www.tejc.cz

Místopředseda sociálně demokratických poslanců a stínový ministr vnitra Jeroným Tejc sdělil, že změny ve stranickém programu reagují na dění ve společnosti a na politické scéně.

ČSSD tak chce podtrhnout odmítavý postoj ke krokům vlády. Konference se vůbec poprvé koná formou otevřené panelové diskuze, představí se i řečníci mimo stranu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místopředseda Senátu Milan Štěch o povolební názorové konzistenci ČSSD

Ke slovu se dostanou například ekonom Jan Švejnar, bývalý slovenský premiér Robert Fico, sociolog Jan Keller, politolog Jiří Pehe nebo filozof Václav Bělohradský.

Podle místopředsedy Senátu Milana Štěcha má konference ukázat veřejnosti, že ČSSD neopouští svůj program.

„Tím, že jsme volby vyhráli, ale nejsme ve vládě, neznamená, že jsme své prioritní síly opustili. Chceme zabránit tomu, aby současná vládní koalice nezneužila svého poměrně velkého počtu v poslanecké sněmovně k tomu, že se pokusí změnit některé části ústavy,“ upozornil.

O personálních otázkách včetně kandidatur do vedení ČSSD před volebním sjezdem strany v příštím roce se podle Tejce mluvit nebude. Debatu o tom předpokládá až po nadcházejících říjnových komunálních a senátních volbách.

Milada Richterová, Blanka Mazalová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme