SPOZ brání billboardy se Zemanem. Občanští demokraté jen krčí rameny

Nečtěte předvolební billboardy, ale programy, vyzval dnes Miloš Zeman při zastávce na Valašsku. Otázkou je, zda z této výzvy bude mít radost strana nesoucí prezidentovo jméno. Do kampaně totiž SPOZ nasazuje stovky billboardů, které odkazují na její vazby s hlavou státu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předvolební billboard Strany práv občanů-zemanovců (SPOZ) s tváří prezidenta Miloše Zemana v Praze-Letňanech.

Předvolební billboard Strany práv občanů-zemanovců (SPOZ) s tváří prezidenta Miloše Zemana v Praze-Letňanech. | Zdroj: ČTK

Billboardy zemanovců mají podobu korespondenčního lístku s poštovní známkou, na níž je prezidentův portrét a nápis: "Já dám hlas zemanovcům. A vy?"

Místopředseda strany Vladimír Kruliš jednoznačně odmítá, že by SPOZ zneužívala toho, že má na Hradě sympatizanta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Billboardy SPOZ s tváří Miloše Zemana komentovali ve vysílání Čro místopředseda Zemanovců Vladimír Kruliš a místopředseda ODS Jiří Pospíšil.

"Miloš Zeman je nadstranickým prezidentem. Ve svých krocích to několikrát dokázal. Deklaroval veřejně tři věci a k žádným jiným nedochází. Ta první je, že řekl, že bude volit zemanovce, ta druhá je, že je autorem programu, a ta třetí je, že smíme užívat jeho jméno v názvu naší strany," vysvětluje Kruliš.

ODS podoba předvolební kampaně strany, kterou Zeman založil, nijak nepřekvapila. „Myslím, že je to jen konstatování faktu. Všichni přece vědí, že pan prezident je spojen se SPOZem, že toho SPOZ bude chtít využít, je evidentní,“ říká místopředseda ODS Jiří Pospíšil.

Billboardy se Zemanem jsou podle něj důkazem, že se prezident, ač tvrdí opak, nechová nadstranicky. „Kdyby se tak choval, nedopustí to a nedovolil by to. Nám se to nelíbí, nemůže se nám to líbit,“ dodává Pospíšil s tím, že nechává na občanech, jak si billboardy SPOZ přeberou.

Občanští demokraté považují kampaň konkurenční strany za pokus vyprovokovat ODS k útokům na prezidenta, které by pro ní ovšem měly jasné negativní následky.

"V tom je trošku ta hra s voliči. V okamžiku, kdy se pustíme do prezidenta, tak budou říkat: 'Ale to je náš pan prezident, hlava státu, reprezentant České republiky. Neměli byste se do něj tak pouštět.' To je podle mě, o co tady běží a co se pokusil SPOZ využít," upřesňuje Pospíšil.

Jaroslav Beránek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme