Strany v Praze hledají průniky volebních programů

Jednání o povolební koalici na pražském magistrátu pokračují schůzkami expertů stran, které jsou ve hře. TOP09, ODS a ČSSD se sejdou na dvojstranných jednáních, před nimiž nevylučují žádnou možnost koaliční spolupráce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Politická debata volně přesahovala rámec vymezeného času pro vysílání (zleva: Jiří Dienstbier ml., Bohuslav Svoboda a Zdeněk Tůma).

Politická debata volně přesahovala rámec vymezeného času pro vysílání (zleva: Jiří Dienstbier ml., Bohuslav Svoboda a Zdeněk Tůma). | Foto: Tomáš Adamec

Za sociální demokraty vyjednává zastupitel Karel Březina. Předseda pražských sociálních demokratů Petr Hulinský řekl Rádiu Česko, o čem bude dnešní debata především:

„O tom, co je možné při vzájemné spolupráci prosadit v rámci našich volebních programů. Poté se znovu sejdeme a budeme diskutovat nad programovými východisky a samozřejmě v této fázi jsou možné jakékoliv varianty koalic. Příští dny ukáží, zda se najdou programové průniky či nikoliv.“

Vyjednavačem ODS je Rudolf Blažek, předseda klubu pražských zastupitelů a dosavadní náměstek primátora. „Nejprve přijdou na řadu programové otázky, pak otázky uspořádání města a až na konec případné rozdělení vlivu na řízení města,“ informoval Rádio Česko předseda pražské ODS Boris Šťastný.

„Tou úplně poslední otázkou jsou věci personální. Ve všech těchto vyjednáváních se lidé dosazují až úplně na konec,“ řekl.

Milada Richterová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme