Teplo poškodilo vozovku D1, na 50. kilometru se zvedla betonová deska

Extrémní teploty komplikují dopravu na dálnici D1, kde se na 50. kilometru vinou tepla zvedla cementobetonová deska. Ve směru na Brno se jezdí jen jedním pruhem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na dálnici D1

Práce na dálnici D1 | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Podle Martiny Vápeníkové z Ředitelství silnic a dálnic podrobnější kontrola odhalila, že jsou poškozené i sousední desky. Všechny čtyři panely by měly být odstraněné ještě dnes.

„Zítra bude docházet ke zhutnění podloží pod těmito deskami a v následujících dnech budeme pokrývat dálnici novým asfaltovým povrchem. Práce bychom chtěli dokončit podle klimatických podmínek nejpozději do začátku příštího týdne,“ řekla Českému rozhlasu Vápeníková.

ŘSD vyzývá řidiče, aby zejména na dálnici D1 v úsecích s původními betonovými deskami věnovali zvýšenou pozornost řízení, a to i s ohledem na extrémně vysoké teploty, které mění vlastnosti vozovky například při brzdění.

Dálnici D1 čeká v následujících šesti letech rozsáhlá modernizace, která začala v polovině května. Celkem je na opravy připraveno 21 úseků od Mirošovic na 21. kilometru po exit Kývalka na 182. kilometru. Práce mají stát zhruba 14 miliard korun.

Eva Kézrová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme