Tržby v obchodech se měsíc před Vánoci začínají zvyšovat, lidé pilují nákupní strategii

Přesně měsíc zbývá do Vánoc a to je čas, kdy obchodníci čekají nejlepší tržby. Vánoční stromečky v nákupních centrech vyrostly a zvuk vánočních koled z reproduktorů je na spadnutí. Tento víkend je zřejmě také poslední, kdy se nakupující vyhnou tlačenici. Třeba před polednem bylo v mnoha obchodních centrech celkem volno a nakupující pilují strategii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kulturně - obchodní centrum Fórum v Ústí nad Labem

Kulturně - obchodní centrum Fórum v Ústí nad Labem | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Velké nákupní centrum na okraji Plzně je vánočně vyzdobené, před polednem je tu téměř prázdno. Proto sem přijeli nakupovat Radka s Lubomírem a dětmi Martinem a Andreou.

„Pro nás je to i rodinná událost, celý týden se kvůli práci nevidíme. Vyrazíme si na nákup. Na Ježíška potom vyrazíme extra. Musíme se vystřídat, nejdřv jde manželka a já hlídám. Pak se otočíme a jdu já. Děti se snažíme neodkládat, chceme si je užít,“ říká Lubomír.

Přehrát

00:00 / 00:00

V nákupním centru natáčel reportér Lubomír Smatana

Nad cenou za dárky oba přemýšlí. „Snažíme se to nějak rozumně udržet v mezích, pokud to jde,“ upřesňuje Radka. „Snažíme se Ježíškovi napsat o praktické věci. Limit jsme si nestanovili, ale snažíme se krotit,“ dodává Lubomír.

Trochu jiný způsob nakupování zvolily kamarádky Dáša a Stáňa, které si do nákupního centra vyrazily jen tak, a možná na celý den.

„Pro nás to není řehole. My si to v dámské jízdě užijeme. Chlapi pracují a my si to jdeme užít,“ tvrdí shodně. Nějaký plán ale přeci jen mají: „Teď jsme akorát domlouvaly postup."

Dokonce prozrazují i nákupní strategii: „Musíte vědět, co chcete koupit. A když nevíte, vezměte to od kraje. Klidně i celý den."

Lidé urychlují vánoční nákupy. Mezi dárky dominuje elektronika

Číst článek

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme