Ve Zlíně se dohodlo na koalici šest politických subjektů

Po skončených komunálních volbách začínají jednání o koalicích. Na spolupráci se už dohodli ve Zlíně. Společné prohlášení zde podepsalo už v neděli večer hned šest politických subjektů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

49. MFFDM Zlín

49. MFFDM Zlín

Primátorem se s největší pravděpodobností stane lídr společné kandidátky TOP 09 a Starostů Miroslav Adámek. Po uzavření smlouvy se tak v opozici ocitnou ČSSD, ODS a KSČM. Dosavadní zlínská primátorka Irena Ondrová se vzdala mandátu zastupitele.

V novém zastupitelstvu obsadí vítěz voleb TOP 09 a STAN 11 křesel. MOR získal sedm mandátů a stejný počet má i třetí ČSSD. ODS obsadí šest křesel, lidovci a komunisté tři, po dvou mandátech pak mají Zlínské hnutí nezávislých a Věci veřejné.

Rozhodnuto už je také v Břeclavi. Strany nové koalice podepsaly už v neděli dohodu. Starostou se stane sociální demokrat Oldřich Ryšavý. ČSSD přitom skončila až druhá. Vítěz voleb v Břeclavi - uskupení Pro region - zůstalo mimo hru.

Igor Maňour, Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme