Volby v Olomouckém kraji by podle průzkumu vyhrála ČSSD

Volby v Olomouckém kraji by aktuálně vyhrála ČSSD. Naznačuje to volební model ppm factum pro Český rozhlas. Podle něj by tato strana získala 24,3 procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exkluzivní průzkum pro ČRo

Exkluzivní průzkum pro ČRo | Foto: Michal Jindra

Ve srovnání s krajskými volbami před čtyřmi roky by si o 16 procentních bodů pohoršila. Druhou ODS by právě teď volilo 17,7 procenta voličů.

Do zastupitelstva Olomouckého kraje by se s 90procentní pravděpodobností dostali také komunisté s 16 procenty, Top 09 a Starostové s 10 procenty a Nezávislí, které by volilo asi 8 procent voličů.

„Existuje i významná pravděpodobnost, která je nicméně nižší než ta 90procentní, že by 5procentní hranici překročila koalice pro Olomoucký kraj společně se Starosty a SPO Zemanovi,“ dodává spoluautor volebního modelu František Bartoš z ppm factum.

Volební model - Olomoucký kraj | Foto: ppm factum

Změna preferencí od předchozích voleb - Olomoucký kraj | Foto: ppm factum

Upozorňujeme, že volební model zachycuje momentální náladu voličů. Do voleb se údaje mohou ještě změnit.

Dotazování proběhlo od 15. do 24. září 2012 a velikost výběrového souboru čítala 1000 lidí. Respondenti byli vybráni kvótním výběrem.

Průzkum v Olomouckém kraji, který provedla ČT, ukazuje, že podle volebního modelu agentur SC&C a STEM/MARK by ČSSD volilo 27,5 procenta a komunisty 20,5 procenta lidí.

Předvolební speciál s Martinem Veselovským z Olomouce vysílá Radiožurnál v úterý po 17. hodině. Videopřenos můžete sledovat na našem webu Zprávy.rozhlas.cz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výsledky průzkumu rozebral v Ozvěnách dne vnitropolitický komentátor Radiožurnálu Petr Nováček

Metodika práce s výsledky předvolebních výzkumů v krajích

Číst článek

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme