Vtipálci změnili Zemana na oficiálním portrétu v kardinála či vězně

Zvolený prezident Miloš Zeman zveřejnil na webových stránkách svůj oficiální portrét od Herberta Slavíka. Snímky dřívějších prezidentů zachycovaly jen detail obličeje, Zeman má ovšem ruce sepjaté pod bradou. Zejména na tento dominantní prvek se proto zaměřili tvůrci karikatur, které zanedlouho zaplavily internet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oficiální fotografie Miloše Zemana

Oficiální fotografie Miloše Zemana | Foto: Herbert Slavík

Na sociálních sítích a diskuzních fórech asi nejvíce zaujal Zeman coby kardinál. Oficiální podobizna je "vylepšená" o růžové solideo na hlavě a kříž na krku.

Objevil se ale i Miloš Zeman jako ďábel nebo Miloš Zeman v objetí Miroslava Šloufa. Další z vtipálků pak přimaloval Zemanovi na ruce pouta.

Mnohým kritikům také neunikl fakt, že oficiální portrét je digitálně vylepšený. To je ale, jak někteří odborníci potvrzují, naprosto běžná praxe.

„Hned při příchodu mi vlastně řekl, že to zcela nechává na mně. Já že jsem tam šéf a podle toho to potom probíhalo. Pan Zeman byl v tomto velmi trpělivý a měli jsme i poměrně dost času,“ pochvaloval si spolupráci známý fotograf Herbert Slavík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Nikola Bojčev zjišťoval, jak si vtipálci poradili s oficiálním portrétem příštího prezidenta

Portrét hlavy státu běžně visí na úřadech a ve školách. Vznikne podle něj i poštovní známka, která bude v prodeji zřejmě nejdříve koncem května. Miloš Zeman se ujme funkce prezidenta republiky 8. března.

Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme