Zástupci vládních stran se znovu sejdou kvůli údajné korupční aféře na MŽP

Špičky vládních stran se dnes odpoledne znovu sejdou kvůli situaci uvnitř koalice. Budou jednat o kauze údajných machinací se zakázkami ve Státním fondu životního prostředí. Aféra už připravila o funkci ministra životního prostředí Pavla Drobila z ODS. Navíc se ukázalo, že o hrozbě korupce věděl už v létě ministr vnitra Radek John z Věcí veřejných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr životního prostředí Pavel Drobil a premiér Petr Nečas

Ministr životního prostředí Pavel Drobil a premiér Petr Nečas | Zdroj: ČTK

Michálek však pro server iHned.cz prohlásil, že s ministrem vnitra mluvil až v listopadu. Podle odcházejícího ministra Drobila to ukazuje na nedůvěryhodnost celé kauzy.

Jednání zástupců koalice vyvolaly Věci veřejné. Páteční setkání, kvůli kterému premiér Nečas zrušil cestu do Afghánistánu, skončilo po dvou hodinách bez výsledku.

Měl by se také sejít klub Věcí veřejných a grémium ODS. Situaci zkomplikoval fakt, že ministr vnitra Radek John přiznal, že s tehdejším šéfem Státního fondu životního prostředí mluvil o možné korupci už v létě. Protože ale Michálkovi chyběly důkazy, John mu poradil, aby si je opatřil.

Michálek si nakonec nahrávky rozhovorů s Drobilem a jeho poradcem Martinem Knetigem pořídil. Právě Knetig ho měl nabádat k manipulování s veřejnými zakázkami.

Ukázalo se také, že ještě před páteční schůzkou koalice mluvil premiér Nečas právě o této věci s policejním prezidentem Oldřichem Martinů. John to označil za šokující. Policejní prezident ho prý měl o setkání informovat.

Zástupci koalice se sejdou v 15 hodin v Kramářově vile.

Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme