Bezdomovec Jaroslav je stále na cestě, chce si najít práci s ubytováním

Statistici dnes zveřejní výsledky sčítání lidí bez domova. To se konalo jako součást Sčítání lidu, domů a bytů 2011. Je to vůbec poprvé v historii, co statistici získali základní informace o tom, kolik lidí bez domova v naší zemi žije.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovci v Plzni

Bezdomovci v Plzni | Foto: Martina Klímová | Zdroj: Český rozhlas

V době sčítání patřil mezi bezdomovce i pan Jaroslav z Českých Budějovic. Do jihlavského azylového domu ho v zimě přivezli policisté.

„Našli mě v jedné obci, kde jsem polehával. Nějaká děcka zavolala policii a policisté mě sem přivezli,“ říká optimisticky naladěný muž, který si nepamatuje ani jméno vesnice, ve které ho policisté našli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příběh pana Jaroslava zaznamenala Lucie Maxová

Za sebou měl už kus cesty. Na Jihlavsko dorazil z Pelhřimova pěšky. V mrazech ušel kolem 30 kilometrů.

„Já chodím všude pěšky. Dá se to zvládnout, člověk se musí víc pohybovat, nepít moc alkoholu. Mám cíl najít si práci s ubytováním a to je asi tak všechno,“ prozrazuje své přání pan Jaroslav. Bere si batoh a vyráží směr České Budějovice.

Výsledky sčítání lidí bez domova, které dnes statistici zveřejní, budou důležitými podklady pro stát a všechny organizace, které se snaží bezdomovcům pomáhat.

Statistici zveřejní údaje o bezdomovcích. Těch, kteří komunikují s úřady, je 11 tisíc

Číst článek

Igor Maňour, Lucie Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme