Brněnští policisté mají pohotovost. Přijeli Baníkovci

Stovky policistů budou dnes v Brně dohlížet na průběh rizikového fotbalového zápasu mezi domácí Zbrojovkou a ostravským Baníkem. Hraje se od 17 hodin. Policisté jsou v pohotovosti zejména kvůli fanouškům ostravského Baníku, kteří jsou známí častými výtržnostmi. Do Brna jich přijely asi jen tři stovky a zatím je klid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výtržnosti fanoušků Baníku pří zápase s Viktorií.jpg

Výtržnosti fanoušků Baníku pří zápase s Viktorií.jpg

Do Brna dorazily po 15. hodině asi dvě stovky fanoušků fotbalového Baníku Ostrava. Policie ho vyhodnotila jako velmi rizikový a připravila rozsáhlá bezpečnostní opatření. Zatím je ale klid.

Případnému násilí ze strany fanoušků budou bránit psovodi, jezdci na koních, vrtulník a v záloze bude vodní dělo. Policisté dohlíží i na akci brněnských fanoušků, kteří chtějí protestovat proti bezpečnostním opatřením, která zavedl jejich klub.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vlasta Gajdošíková aktuálně z Brna.mp3

Například nákup vstupenek jen v předprodeji a na jméno, dnes už je koupit nelze. Celkem se prodalo zhruba patnáct set lístků, z toho jen asi tři stovky pro fanoušky hostů, což je méně, než pořadatelé očekávali.

Nevlídné počasí odradilo jak diváky, tak fanoušky, kteří chtěli zápas bojkotovat a zúčastnit se jenom protestu.

Zápas se měl původně konat v sobotu. Policie ale doporučila Českomoravskému fotbalovému svazu termín změnit kvůli souběhu s rovněž rizikovým zápasem ve futsalu mezi Brnem a Havířovem.

Policisté chtějí hlavně zabránit kontaktu fanoušků obou týmů, řekl velitel opatření Petr Lessy:

“Počet fandů by se měl blížit kapacitě sektoru, tak jak si dal do požadavků fotbalový klub Zbrojovky Brno, to znamená 530 míst v sektoru hostí.”

Celkem se ale do tohoto sektoru prodalo jen 250 lístků. Policie nechala fanoušky vystoupit na nádraží ve Slatině, kde byly připravené autobusy a fanoušky odvezly přímo na stadión.

“Policie České republiky bude vně stadionu. Teprve pokud by pořadatelská služba nezvládala udržování pořádku na stadionu a pořadatel by požádal o zákrok Policii České republiky, potom policie zakročí. Poslední dobou se ukázalo, že opravdu kluby nemají své fandy pod kontrolou,” dodal Petr Lessy.

Vlasta Gajdošíková, Marika Táborská, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme