Chřipka v Královéhradeckém kraji je na ústupu, nemocnice ruší zákaz návštěv

Nemocných chřipkou a dalšími respiračními onemocněními v Královéhradeckém kraji dále ubývá. Jejich počty klesají pod takzvaný epidemický práh. Nemocnice postupně ruší zákazy návštěv, které vyhlásily kvůli hrozbě šíření nákazy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice

Nemocnice | Foto: Filip Jandourek

Údaje od hygieniků jsou takové, že počty nemocných se stejně jako minulý týden snížily, a to ve všech kategoriích věku nad 15 let. Chřipky a dalších respiračních onemocnění přibylo jen u dětí ve věku pod 15 let, a to jen mírně.

Aktuálně je v Královéhradeckém kraji 1570 nemocných chřipkou a dalšími respiračními onemocněními. Stále je však velký počet klinicky závažnějších případů, kdy museli být pacienti hospitalizováni, a to 65 v celém kraji. Z toho pět pacientů zemřelo.

Některé nemocnice už zrušily zákaz návštěv. Neplatí například v trutnovské oblastní nemocnici. Dnes nařízení zrušila jičínská nemocnice, a to i pro areál v Novém Bydžově, který pod ni patří. Městská nemocnice Dvůr Králové plošný zákaz návštěv ani nevydávala, bylo tam pouze určité omezení na jednotkách intenzivní péče. Od pondělí zruší zákaz návštěv rychnovská nemocnice.

V Náchodě potrvá opatření ještě asi týden, na Náchodsku totiž situace ještě není tak dobrá jako v jiných okresech. A například domov důchodců v Hradci Králové také zatím zákaz návštěv nezrušil, nařízení potrvá minimálně do příští soboty 23. února.

Co se týká odhadu dalšího možného vývoje, jsou zatím hygienici poměrně opatrní. Sice situaci hodnotí tak, že epidemie je momentálně na ústupu, ale vše závisí na mnoha faktorech, například na počasí a dalších vlivech. Zda se neobjeví další vlna nárůstu nemocných, tak nelze s jistotou říci.

Bohuslav Štěpánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme