Díky amnestii se před věznicí v Heřmanicích znovu setkali dva milenci

Hloučky příbuzných čekají před ostravskou věznicí v Heřmanicích, až se na svobodu dostanou jejich blízcí. Dnes brány káznice postupně opustí většina mužů, kteří se ven dostanou díky prezidentské amnestii. Soudci o jejich odchodu na svobodu rozhodovali celou noc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Slívková a její partner Martin Muška, který díky amnestii prezidenta Klause opustil brány ostravské věznice v Heřmanicích

Kateřina Slívková a její partner Martin Muška, který díky amnestii prezidenta Klause opustil brány ostravské věznice v Heřmanicích | Zdroj: ČTK

Devětatřicetiletá Kateřina trpělivě čeká, až se její přítel dostane ven. „Nemá ani zimní bundu, tak jsem mu ji musela přinést,“ říká.

Do vězení se dostal za neplacení výživného na děti z předchozího vztahu. „Nikoho neoloupil, nezavraždil, sedí tady jen za alimenty,“ vysvětluje Kateřina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příběh z ostravské věznice v Heřmanicích natočila reportérka Andrea Čánová

Svému příteli už začala vyřizovat sociální dávky i hledat práci. „Úřad práce, potom hmotná nouze, sociální dávky. Až se vrátí, má zajištěnou agenturu a do dvou, pěti dnů by měl mít práci automechanika, dělníka,“ svěřuje se.

Žádné informace o tom, kdy se její přítel dostane ven, Kateřina nemá. Ale chtěla zkusit štěstí. Intuice nezklamala. Mezi skupinkou odsouzených, kteří právě opouštějí věznici, je i její Martin.

„Osmačtyřicet hodin jsme nespali a jen čekali, až nás vyberou a pustí domů,“ popisuje propuštěný muž. Strohé a přísné prostředí před věznicí je tak svědkem romantického shledání.

Polovina propuštěných už je na svobodě. Část se jich může za mříže vrátit

Číst článek


Zvětšit mapu

Andrea Brtníková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme