Horská střediska v Krkonoších se začínají plnit turisty

České hory zažívají tradiční povánoční nápor turistů. Ve střediscích startuje hlavní zimní sezona. V Krkonoších ale policisté i silničáři nabádají k opatrnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžaři na Medvědíně v Krkonoších

Lyžaři na Medvědíně v Krkonoších | Foto: Jan Rosenauer

Kdo dnes vyrazí do hor, musí počítat s pořádnou zimou. V Krkonoších meteorologové předpovídají až minus deset stupňů Celsia, ráno se teplota na hřebenech pohybovala kolem minus 16 stupňů. Podmínky na svazích jsou ale ideální, takže kdo míří do hor za lyžováním, nebude rozhodně litovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podmínkách v Krkonoších informoval v Ranním Radiožurnálu zpravodaj Martin Pařízek

Policie nabádá hlavně k opatrnosti. Jako každý rok i letos se už objevily první krádeže, a to krádeže ze střešních boxů a aut. Platí proto jasná doporučení: parkovat pokud možno na hlídaných parkovištích, na osvětlených místech a v každém případě v autě nic nenechávat. Pozor také na lyžařské vybavení, které se rovněž často stává terčem zlodějů.

Příjezdové silnice do krkonošských středisek jsou většinou bez komplikací sjízdné, v nejvyšších partiích hor ale řidiči mohou narazit na sněhové jazyky. Co bude asi problém, to je zmíněné parkování.

Parkoviště se totiž často velmi rychle zaplní, pak se musí stát například na silnicích. Tam však špatně zaparkované automobily komplikují průjezd pluhům a cestáři pak mají velké problémy při údržbě komunikací. A na horách má zřejmě už večer opět připadnout nějaký ten sníh. Takže při parkování je třeba i na toto myslet.

Martin Pařízek, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme