Hradec Králové zřejmě povede středopravá koalice

Koalice na radnicích se v některých městech nakonec obejdou bez vítěze voleb. Například v čele Královéhradecké radnice zřejmě nebude ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové

Pět středopravých subjektů – ODS, TOP 09, Sdružení Alternativa, Volba pro město a koalice SNK-ED – KDU-ČSL se totiž v pondělí večer dohodlo, že s nikým dalším už nebude o vzniku koalice jednat.

Společně by měli 21 z celkem 37 zastupitelů. Rozhodnutí potvrdila Pavla Finfrlová z ODS.

„Dohodli jsme se, že budeme pokračovat v tomto pětičlenném schématu, a že s nikým dalším nebudeme jednat. Další jednání budeme mít ve středu,“ řekla.

Její slova potvrdil lídr Volby pro město Martin Dvořák.

„Těchto pět stran se skutečně dohodlo, že chce vytvořit koalici napravo od středu a jako základ jejího dalšího budování je závazek, že od této chvíle žádná z těch pěti stran nebude jednat s žádnými dalšími subjekty o vytvoření koalice,“ uvedl.

Vítěznou sociální demokracii dohoda pěti stran překvapila.

„V této chvíli je to pro mě nová informace. Očekávám, že se ozvou ti, s nimiž jsme jednali – to jsou ty středopravé strany – a pak se k tomu vyjádřím. Musím se poradit se svými kolegy,“ řekla kandidátka ČSSD na primátorku města Hana Orgoníková.

Ota Nehasil, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme