Kvůli mrazům nechodí děti z mateřských škol na Liberecku ven

Velké mrazy, které panují už několik dní v Libereckém kraji, se líbí lyžařům. Ne tak úplně vyhovují malým dětem. Předškoláci totiž nesmějí ve velkých mrazech chodit se školkou ven a musejí být jenom ve třídách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruslení si děti mohou užívat až po školce s rodiči - ilustr. foto

Bruslení si děti mohou užívat až po školce s rodiči - ilustr. foto | Zdroj: ČTK

Hluboké mrazy brání dětem v Liberci chodit na vycházky. Mateřské školky totiž ve většině případů dávají na doporučení hygieny, které říká, že mrazy pod minus deset stupňů Celsia malým dětem nesvědčí. Děti se tak musejí zabavit ve třídách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvůli mrazům nechodí děti z mateřských škol ven

A jak to pak vypadá v libereckých školkách? Děti se honí po třídě a ,lidově řečeno, pěkně vyvádějí. Chybí jim běhání, a tak hrají na honěnou. Nemůžou totiž ven. Děti ale pohyb potřebují, a tak se sportuje během mrazivých dnů alespoň ve třídách.

Učitelka Zuzana Lexová vysvětlila, že kvůli mrazům se teď ven moc nechodí: „Pokud je více než minus10 stupňů, tak to už pro děti není dobré. Je doporučení hygieny, že při takto nízkých teplotách by se s takto malými dětmi nemělo chodit ven.“

Nejen pro děti v mateřinkách je velký mráz škodlivý, také miminkům nesvědčí. Maminky zůstávají proto s malými dětmi teď raději doma. Děti to ale doma nebaví. A tak některé maminky své ratolesti raději ven berou, samozřejmě vydatně oblečené, třeba na brusle.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme