Lidé na Frýdlantsku odstraňují následky noční bleskové povodně

Bouřky a lijáky v noci zastavovaly dopravu. Voda zaplavila desítky silnic, blokovaly je i popadané stromy. Železničáři zastavili provoz na čtyřech poškozených tratích v severních a východních Čechách. Přívalový déšť v noci zaplavil Višňovou na Frýdlantsku. Kvůli bleskové povodni museli hasiči evakuovat skautský tábor v nedalekém Krásném Lese.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči odstraňují v Předláncích u Višňové na Liberecku následky lokálních záplav po noční bouři

Hasiči odstraňují v Předláncích u Višňové na Liberecku následky lokálních záplav po noční bouři | Zdroj: ČTK

Říčka Smědá klesla z 289 centimetrů na 123 centimetrů, nedosahuje tedy žádného stupně povodňové aktivity. Na necelé tři metry Smědá vystoupala během pár hodin z původních 12 centimetrů.

V osadě Předlánce u Višňové hasiči dokončili úklid v zatopeném domě. Voda a bláto se navalily do kuchyně a do koupelny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci na Frýdlantsku sleduje reportérka ČRo Ivana Bernáthová

Hasiči se teď vrátí na základnu, aby umyli zablácenou techniku. Chtěli sice odčerpávat vodu ze sklepů ve čtyřech rodinných domech, ale stále se tam valí vzedmutá spodní voda.

Na loukách vznikají laguny. Hasiči je chtějí odčerpat později. Věří, že jak bylo doposud málo deštivých srážek a málo vody, že se laguny začnou rychle vsakovat do země a k jejich zmenšování dojde i rychlým vypařováním.

Popadané stromy také zastavily na Frýdlantsku železniční dopravu. Kvůli podemletým kolejím stále nejezdí vlaky mezi Raspenavou a Bílým Potokem. Trať by měla být v pořádku v 18 hodin. Naopak popadané stromy z tratě mezi Frýdlantem a Jindřichovicemi pod Smrkem se už podařilo odstranit.

Ivana Bernáthová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme