Most v Bohumíně se dostaví. Slíbil obyvatelům Bárta

Ministr dopravy Vít Bárta v Bohumíně slíbil místním obyvatelům dostavbu tamního klíčového mostu, který dělníci zbourali. Bez nového je doprava ve městě v současné době příliš komplikovaná. Lidé zatím chodí přes provizorní lávku a automobily projíždějí dlouhými objížďkami centrem města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta a starosta Bohumína Petr Vícha.

Ministr dopravy Vít Bárta a starosta Bohumína Petr Vícha. | Zdroj: ČTK

Zařazení mostu na seznam zastavených staveb vyvolalo mezi místními vlnu protestů. Na Bártu proto na místě čekaly zástupy lidí. Mezi nimi byla i předsedkyně petičního výboru, která Bártovi předala objemné dokumenty-petiční archy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návštěvu ministra Víta Bárty v Bohumíně sledovala reportérka Andrea Čánová

Petici za dostavbu mostu podpořilo více než deset tisíc lidí. Vít Bárta řekl, že je to tíha a že tím rozhodně nemyslí jen hmotnost dokumentu, ale spíše ohromný ohlas veřejnosti.

Ministr si dopoledne provizorní lávku prošel a ve Skřečoni se podíval i na staveniště nového mostu. Všem oznamoval, že most bude. Dostavět by se měl v původním termínu, tedy v polovině příštího roku.

„V Bohumíně postavíme vlastní most. K němu dostavíme kulaťák, na který most navazuje. Bohumínský most postavíme tak, abychom dále hledali každou korunu možné úspory. Proto velmi vítám střízlivý přístup pana starosty v Bohumíně,“ řekl Bárta.

Původní záměr zastavit stavbu mostu v Bohumíně také stálo křeslo šéfa Ředitelství silnic a dálnic Alfreda Brunclíka.

Andrea Brtníková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme