Muž z Broumovska se zřejmě otrávil metylalkoholem, je v kritickém stavu

V náchodské nemocnici leží od úterý 71letý pacient z Broumovska s podezřením na otravu metylalkoholem. Podle lékařů je ve vážném stavu. Policie pátrá po zdroji otravy a kontrolovala už také obchody v regionu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Zda se muž skutečně otrávil jedovatým alkoholem, mají prokázat testy. Podle mluvčího náchodské nemocnice Lukáše Holuba tomu zatím vše nasvědčuje.

„Pacient je hospitalizován na oddělení ARO a je v kritickém stavu. Podle klinických příznaků to odpovídá metylalkoholu,“ řekl Holub Českému rozhlasu.

Policisté okamžitě začali pátrat po zdroji, odkud hospitalizovaný muž alkohol získal. Společně s Celní správou, Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí vyrazili do vytipovaných míst a kontrolují tamní obchody a restaurace.

V souvislosti s případem policie znovu upozorňuje občany, aby nekonzumovali žádné staré zásoby a zajímali se o to, odkud alkohol pochází.

Je totiž velmi pravděpodobné, že se mezi lidmi stále mohou nacházet lahve se závadným alkoholem. Pokud si člověk není jistý původem a nezávadností lihoviny, raději by ji vůbec neměl pít.

Martin Hromádka, Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme