Nový sníh komplikuje dopravu, nejhorší situace je na jihozápadě Čech

Husté sněžení komplikovalo dopravu na mnoha místech republiky. Problémy hlásily hlavně jižní, západní a střední Čechy. Kromě nového sněhu musejí řidiči počítat na některých místech i s ledovkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve vyšších polohách Krušných hor napadl v noci ze středy na čtvrtek sníh, který působí problémy hlavně řidičům

Ve vyšších polohách Krušných hor napadl v noci ze středy na čtvrtek sníh, který působí problémy hlavně řidičům | Zdroj: ČTK

Takzvaný Votický kopec na Benešovsku je namrzlý a uvízlo tam několik kamionů, jedoucích do jižních Čech. Řidiči tam nasazovali řetězy a tvořily se dlouhé kolony.

Už od rána hlásí problémy Plzeňsko a Tachovsko. Kamiony brzdí provoz hlavně v kopcích. Nákladní auta neprojedou mezi obcemi Kasejovice a Nepomuk ani u Všerub na Domažlicku. Tvoří se tam sněhové jazyky.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci na dálnici D5 informovala před 10 hodinou zpravodajka Martina Klímová

Nejhorší situace je na kopci Buková při výjezdu z Klatov na Domažlice. Stojí tam kamiony a doprava je možná jen v jednom jízdním pruhu. O něco dál v obci Mochtín se srazila dvě nákladní auta.

Na dálnici D5 na 112,5 kilometru ve směru na Rozvadov havaroval kamion. Vůz prorazil svodidla a zablokoval pravý jízdní pruh. V opačném směru se srazilo na stejném místě osobní auto a kamionem a částečně blokují oba jízdní pruhy.

Na jihu Čech přibylo místy až 25 centimetrů nového sněhu. Od rána tam došlo k 15 nehodám, naštěstí bez vážnějších zranění. Linkové autobusy nabíraly až půlhodinová zpoždění. Největší problém mají kamióny u Strmilova na Jindřichohradecku a také u Zlešic na Strakonicku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci na jihu Čech sleduje Pavla Kuchtová

Ve městech se nedaří dostatečně odklízet sníh z chodníků. Stále sněží a odklizené chodníky brzy zase zapadají. Radnice už navíc nemohou využít nezaměstnané, kteří vykonávali veřejně prospěšné práce. V nemocnicích mají proto plné ruce práce s úrazy chodců.

V Karlovarském kraji napadlo od včerejšího večera až 10 centimetrů nového sněhu a dál vytrvale sněží. Na hlavních silnicích zůstávají zbytky rozbředlého nasoleného sněhu, na vedlejších silnicích počítejte s vrstvou nového sněhu.

Igor Maňour, Pavla Kuchtová, Martina Klímová, Pavel Pavlas, Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme