Sledovali jsme ONLINE: Souboj s přívaly sněhu silničáři na některých místech prohrávali

Kvůli sněžení se Česká republika potýká celý den s problémy na silnicích i železnicích. Silničáři pracovali v terénu s veškerou technikou, přesto nestíhali. Sněžení bylo tak husté, že protažené úseky ihned zasypal další sníh. Nebezpečí představovaly i namrzlé vozovky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silničáři vyjeli na silnici u Bečova nad Teplou

Silničáři vyjeli na silnici u Bečova nad Teplou | Zdroj: ČTK

Některé silnice byly sjízdné jen se zvýšenou opatrností a silničáři radili motoristům, aby nevyjížděli. Policisté řešili od rána desítky dopravních nehod.

Problémy v dopravě způsobovaly především uvízlé kamiony. Například na dálnici D5 narazil na 136. kilometru směrem na Prahu kamion do středových svodidel. Dálnici na čas uzavřela i nehoda kamionu na 49. kilometru taktéž ve směru na Prahu.

Kvůli přívalům sněhu blokovaly kamiony na jižní Moravě také dálnici D1. Nejhorší situace byla mezi 184. a 200. kilometrem ve směru z Brna na Prahu. Nákladní auta bránila průjezdu pluhů a sypačů.

Ve Vídni zavládl chaos kvůli 20 centimetrům nového sněhu

Číst článek

V Praze, kde za celý den došlo k více než 80 dopravním nehodám, byla situace nejhorší v okrajových částech města.

„Policisté také řídili dopravu na mnoha místech, kde řidiči s nákladními vozidly zablokovali komunikace a nemohli kvůli špatné sjízdnosti pokračovat v cestě,“ potvrdila policejní mluvčí. Hlavní tahy ovšem zůstaly sjízdné a závažnější problémy nenastaly ani v městské dopravě.

Na Šternbersku byl odpoledne kvůli sněžení vyhlášen kalamitní stav. Silničáři ho odvolali o půl sedmé večer, když se jim podařilo zprůjezdnit dvě ze šesti uzavřených silnic. Projet se již dají úseky ze Šternberka na Babice a z Bělkovic do Dolan. Další čtyři úseky silničáři frézují.

Stav vozovek v Olomouckém kraji je teď podle silničářů celkově lepší. Sníh byl totiž vystřídán deštěm a přestal vát silný vítr. Řidiči by přesto měli zůstat opatrní, podle předpovědi počasí má opět začít sněžit po půlnoci.

Silnice v Česku zapadaly sněhem, policie řeší stovky nehod

Číst článek

Kalamita omezila provoz také na hraničních přechodech, momentálně jsou ale všechny opět průjezdné.

Na silnicích dnes zemřeli dva lidé. V noci nepřežil řidič střet dvou osobních aut v Karviné-Darkově. Na železničním přejezdu u Klatov mezi Luby a Soběticemi se pak dopoledne srazil vlak s osobním autem. Nehodu nepřežila spolujezdkyně, řidič i cestující ve vlaku vyvázli bez zranění.

Místy napadlo až 15 centimetrů nového sněhu, meteorologové očekávají v noci dalších deset centimetrů. Intenzita sněžení byla místy až tři centimetry za hodinu a zeslábnout má až v neděli.


Český rozhlas, Zuzana Vlčková, Radka Kvasničková, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme