Pod Ještědem se ve sněhu proháněli cyklisté

Na horách panují ideální lyžařské podmínky a zimní střediska doslova praskají ve švech. Návštěvníky ještědského skiareálu ale v neděli zaskočili cyklisté. Pod Ještědem se totiž konal první ročník unikátního zimního sjezdu na kolech s názvem Snow race. Na jeho startu stanuly čtyři desítky nadšenců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklisté závodili na sněhu pod Ještědem

Cyklisté závodili na sněhu pod Ještědem | Foto: Šárka Sudová

Prudký sjezd, ostré zatáčky a na závěr půlkilometrový sprint do cíle. A to všechno ve sněhu. Ještědská sáňkařská dráha nabídla bikerům ze všech koutů republiky opravdu nevšední zážitek.

„Trať je skvělá. Je tam sníh, jsou tam lidé, teď jsem potkal dva bobisty. Je to takové hezké, v zimě se nedá moc jezdit tak se aspoň něco děje. Je to fakt náročné,“ funěli v cíli účastníci jedné z rozjížděk. Někoho možná překvapí, že čas v rychlostním závodě až tolik nerozhodoval, nejdůležitější bylo dojet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závodníci na horských kolech se sešli na sněhu pod Ještědem

„Zvolili jsme formát, že se startuje po skupinách s hromadným stratem. To znamená, že jede víc lidí najednou a rozhodující je potom pořadí v cíli. To znamená, že neměříme žádné časy. Je to z toho důvodu, že si myslíme, že je to pro diváky zajímavější a navíc nepotřebujeme žádnou časomíru, takže pro nás je to tak jednodušší,“ vysvětluje pořadatel Ondřej Pokorný.

Skvěle si na netradičním podkladu vedl specialista na závody cross country horských kol Marek Nebesář. A co se mu na zimním sjezdu tolik líbí? „Určitě že se jezdí více dolů než do kopce, a že nikdy nevíš co se stane za zatáčkou, protože je tam všude sníh. Je to takové napínavější.“

Klasické sjezdy ale člena profesionálního Big shock teamu nelákají. „Hodně mi vadí, že nevím, kam skáču. Ale tady, když mám pořád kolo na zemi, tak to se mi líbí.“ Příští rok se chtějí cyklisté do závějí pod Ještědem vrátit.

Šárka Sudová, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme