Policie vyšetřuje na Rakovnicku útok zápalnou lahví na Romy

Zápalnou láhví někdo v noci zaútočil na domek obývaný Romy v Krtech na Rakovnicku. Hořící láhev se podařilo okamžitě uhasit, jeden člověk se ale lehce zranil. Pachatele zatím policisté nenašli, zda se jednalo o rasově motivovaný útok, teď policie zjišťuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domek romské rodiny v Krtech na Rakovnicku

Domek romské rodiny v Krtech na Rakovnicku | Zdroj: ČTK

Zápalnou láhev vhodil neznámý pachatel do domu zhruba hodinu po půlnoci. Dopadla mezi postel a kamna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o případu zjišťoval na místě reportér Radiožurnálu Ľubomír Smatana

„Případ si převzali krajští kriminalisté, nicméně zatím na samém začátku nevíme, kdo a z jakého důvodu láhev do domku vhodil. Prošetřujeme to jako pokus těžkého ublížení na zdraví zatím proti neznámému pachateli,“ uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Jeden z obyvatel vyhodil láhev ven, utrpěl ale popáleniny druhého stupně, takže skončil v péči lékařů. Podle posledních informací byl už propuštěn do domácího ošetřování. Škoda na zařízení domku je podle hasičů minimální, zhruba 1000 korun.

Sousedé i místostarosta obce hodnotí romskou rodinu jako bezproblémovou a spořádanou. Členové rodiny v Krtech bydlí už 20 let a reportérovi Českého rozhlasu řekli, že se nikdy nesetkali s nepřátelským chováním okolí, nemají ani špatné zkušenosti s neonacisty.

Podobný případ se stal před měsícem v Býchorech na Kolínsku. Do domu, kde žijí Romové, dopadla zapálená pochodeň. Nikdo nebyl zraněn. Policie zadržela mladíky, které z útoku podezřívá.


Krty

Ľubomír Smatana, Ludmila Vondráková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme