Pyrotechnici začnou s odstřelem ker na Jizeře

Pyrotechnici dnes budou odstraňovat ledové kry na řece Jizeře na Semilsku. Společně s hasiči a policisty mají postupovat proti toku řeky na Rakousy až do Dolní Sytové. Krajská povodňová komise bude informovat všechny dotčené obce, aby se připravily na případnou evakuaci obyvatel v ohrožených oblastech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kry na Jizeře

Kry na Jizeře | Zdroj: ČTK

„Budeme muset podle pokynu pyrotechniků uzavřít určitý prostor, protože z toho budou odlétávat kusy ledu, aby nedošlo k nějakému zranění nebo poškození majetku. V některých úsecích budou v době odstřelu uzavřeny i komunikace, které jsou podél toku řeky,“ řekl ředitel liberecké policie Milan Franko.

Původně měli pyrotechnici z libereckého hasičského sboru uložit trhavinu už včera večer a odpálit ledové kry u Dolánek na Turnovsku. Podle hasičů se ale náhle zvedla hladina a led klouzal, takže odstřel odsunuli na ranní hodiny.

Podle starostky Dolánek Mileny Bílkové je zatím situace stabilizovaná. Kritická situace by podle ní ale nastala, kdyby se kry uvolnily v Železném Brodu nebo Dolní Sytové a vřítily se do obce.

Igor Maňour, Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme